Harkkapaikka

 

Ulkomaanjaksoni harjoittelupaikka on SEO (Sociedad Espñola de Ornitologia) BirdLife Aragon, jonka toimisto on Zaragozan rautatieasemarakennuksessa. Vallitsevasta koronatilanteesta, ja etenkin Omikronista, johtuen toimisto on tällä hetkellä suljettuna ja työntekijät työskentelevät kotoa käsin. Onneksi heidän työhön kuuluu kenttäpäiviä, joihin minä pääsen osallistumaan.


SEO BirdLife, Zaragoza

BirdLife on maailman suurin ympäristöjärjestö, joka toimii yli 120 maassa ja sillä on yli 10 miljoonaa henkilöjäsentä tai tukijaa. Järjestö on johtava linnustonsuojelun asiantuntija. BirdLife suojelee lintuja, niiden elinympäristöjä ja koko luonnon monimuotoisuutta sekä edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä. 


Galacho de de Juslibol -luonnonsuojelualue

Kentälle pääsin heti ensimmäisen viikon alussa, kun pääsin seuraamaan paikallistv:n kuvauksia luonnonsuojelualueelle noin 7 km päähän Zaragozan keskustasta. BirdLifen työntekijöitä sekä vapaaehtoisia kuvattiin noin 3 minuutin klippeihin, joissa he antoivat faktatietoa linnuista ja luonnontilasta. Idea kuulosti nerokkaalle sillä kyse ei ole pitkästä ohjelmasta vaan minipituisesta tietoiskusta, joka ujutetaan muiden tv-ohjelmien väliin.




Luonnonsuojelualueen joki oli taustamaisema ainakin yhdelle tv-kuvaukselle. Seuraavana päivänä ennustettiin joen tulvivan tielle.



Torstaina pääsin mukaan tutustumaan alueeseen, jonka puoldesta BirdLife työskentelee saadakseen sen kansallispuistoksi. Matkassa mukana oli kahden työntekijän lisäksi toinenkin vapaaehtoinen, Silvina Argentiinasta eli puheessa jäin paitsioon, koska espanjan taidottomana sain käännöksen aina aika ajoin englanniksi kuten mitä haasteita alueella on huomioiden maanviljely ja metsästys. 

Ermita y cuevas de San Caprasio
Vuoren kupeessa näkyy oviaukkoja,
joihin saa avaimen lähistön kirjosta.








Ihan mahtava päivä! Välillä Jeepillä noustiin vuoristotietä ylös, ajettiin ojien pohjilla teiden katketessa tai piirrettiin karttaa tulevasta kansallispuistoalueesta ja käytiin paikallisessa pubissa lounaalla.



Ermita y cuevas de San Caprasio
Taimmaisena näkyvät lumihuippuiset Pyreneet, joiden toisella puolella on Ranska.




Perjantaina lähdin Sofian kanssa kahden kentälle kaupungin keskusta-alueen lähistöllä olevaan puistoon. Siellä olikin ruoppauksia menossa ruokokasville, jotta sille saadaan vesialtaisiin uutta kasvutilaa. Meidän tehtävänä oli kartan kanssa kartoittaa puistosta kaksi vieraslajia eli missä niitä on, jotta ne saadaan sieltä poistettua valtamaasta kasvutilaa sinne kuuluvilta kasveilta. Toinen vieraslajeista on jopa arabivallan aikana Zaragozaan tullut eli ei mikään uusi tulokas. Puistossa oli esimerkiksi pieni golf-kenttä, ratsastusmaneesi ja hevosia, koululaisille kasvimaa opetusta varten ja joutsenpolkuveineille kanaali eli keidas kaupungin kupeessa.


Hipica Parque del Agua



Kuvat: omia kännykkäräpsyjä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lähtöpäätös

Matkustaminen