Zaragoza, Espanja


Ulkomaanjaksoni vietän Zaragozassa Espanjassa, joka on Lounais-Euroopassa sijaitseva valtio. Espanjan pääkaupunki on Madrid ja maa on valtiomuodoltaan monarkia, jonka kuningas on vuodesta 2014 lähtien ollut Felipe VI. Espanjan väkiluku on noin 46,5 miljoonaa. Suurin ja virallinen kieli on espanja, jota opetetaan kouluissa kautta maan. Olen saanut jo alle viikossa huomata, että englantia puhutaan melko harvakseltaan. Alueellisesti virallisia kieliä ovat myös esimerkiksi katalaani ja baski sekä alueellisesti puhutaan myös esimerkiksi aragoniaa.








Zaragoza on Zaragozan maakunnan ja Aragonian itsehallintoalueen pääkaupunki, joka sijaitsee keskellä laaksoa ja sen halki virtaa Ebro-joki.








Zaragozassa asuu noin 661 000 asukasta ja se onkin väkiluvultaan Espanjan viidenneksi suurin kaupunki. Koko Zaragozan suurkaupunkialueella asuu noin 850 000 asukasta ja siellä asuu puolet Espanjan aragoniaa puhuvasta väestöstä.

 




Roomalaiset perustivat Zaragozan 24 eaa nimellä Caesaraugusto keisari Augustuksen mukaan. Roomalaisten jälkeen arabit hallitsivat kaupunkia vuosisatojen ajan. 

    

Cesar Augusto

Vuonna 1118 Aragonian kuningas valloitti kaupungin ja teki siitä Aragonian kuningaskunnan pääkaupungin, jollaisena se toimikin aina 1479 asti. Valloitettu arabiväestö sulautui vähitellen kristilliseen kulttuuriin, mutta jätti jälkensä esimerkiksi arkkitehtuuriin Zaragozassa ja Aragoniassa.



Basilica de Nuestra Senora del Pilar


Sää tammikuisessa Zaragozassa ei ole sitä miltä kuvat ehkä näyttävät. Yöllä lämpötila putoaa pariin pakkasasteeseen ja päivällä lämmintä on noin 10 astetta. Aurinko lämmittää siellä mihin osuu, mutta vain tuulettomassa kohdassa. Nyt pari päivää tuuli on ollut todella kova noin 13 km/h. Kylmä viima tuntuu luissa ja ytimissä silloin kun pääsee puhaltamaan kadun mitalta eli kevyelle talvitakille on käyttöä ja tänään kaipasin käsineitäkin. Saa nähdä jääkö vaaleisiin skandinaavisiin kasvoihin maskin kuva auringosta, koska ilman maskia liikkuminen on tällä hetkellä rangaistava teko. Missään ei kukaan liiku ilman maskia, minäkin olen ilman maskai vain omassa huoneessa ja syödessä.



Kuvat: omat kännykkäräpsyt ja GoogleMaps

Lähde: Wikipedia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harkkapaikka

Lähtöpäätös

Matkustaminen